Koncept je korist bilo koje imovine tvrtke koja ga razlikuje od drugih i staviti u nadređenom položaju u odnosu na natjecanju. Dakle, tvrtka ima konkurentnu prednost nad drugom kad ima određene značajke koje nitko drugi ili da ih ima na nižim razinama. To se, dakle, da je bilo na nacionalnoj razini ili na međunarodnoj razini.
Za poslovni objekt može smatrati kao konkurentske prednosti moraju zadovoljiti sljedeća tri zahtjeva:
• Morate se odnose na ključni čimbenik uspjeha na tržištu.
• To mora biti bitan dovoljno predstavljati pravi razliku.
• mora biti održiv protiv promjena u okolišu i konkurentskim postupcima. Iako treba imati na umu da je u dugoj vožnji sve tvrtke i njihove prednosti mogu biti napadnuti.
Ne navedene znaËajke čine konkurentsku prednost samo ako su za posljedicu veću profitabilnost ¡ť za tvrtke. Dakle, pojam konkurentske prednosti nužno nas dovodi do pojma profitabilnosti ili stvaranje vrijednosti. Dakle, bilo Posebnost poslovanja je konkurentska prednost ako pruža dodatnu povratak. Nasuprot tome, ako tvrtka može imati pristup tehnologije pred konkurentima, ako konkurentska prednost. Primjer: Ako je dr. se formira u SAD-u i naučiti kiruršku tehniku pred svojim kolegama natrag kući, dr. će imati konkurentsku prednost do druge naučiti tehniku, steći iskustvo koje on ili Surga ima bolju tehniku kojaPretpostavljeni.
U slučaju izvoza, ako tvrtka može proizvesti, primjerice, alkohol-free vino ima prednost za prodaju u arapskim zemljama. Prinos je dao da se dobije pristup tržištima na kojima drugi ne mogu, ako se prodaje više.
Konkurentska prednost može rezultirati s obje vanjske i unutarnje aspekte tvrtke.Što se tiče vanjskog izvora, može se zaključiti da, kao industriji za proizvodnju većeg broja promjena faktora koji karakteriziraju i opseg tih promjena je veća, veće su šanse za postizanje konkurentske prednosti. Na tržištu koje je teško mijenja konkurentsku prednost će se vidjeti iznosio je u nekom trenutku, dok je u promjenjivom tržištu, sposobnost da se obnoviti ili zamijeniti konkurentsku prednost je veća. Povrat na gornjem primjeru: ako dr. je u disciplini u kojoj mali napredak je postignut prije ili kasnije drugi dr. će znati tehniku, ali njegova specijalnost je aktivni će imati mnogo opcija za obnovu prednost
Ako vam se sviđa ovaj blog, ne sviđa na Facebook-u. Hvala