Begrebet fordel er enhver ejendom i selskabet, der adskiller det fra andre og placeres i en overlegen position i forhold til at konkurrere. Derfor, en virksomhed har en konkurrencemæssig fordel i forhold til en anden, når den har visse funktioner, som ingen anden, eller at den har dem på lavere niveauer. Det gør derfor, at enten nationalt eller internationalt.
For en virksomhed ejendom kan betragtes som en konkurrencefordel, skal opfylde følgende tre krav:
• Du skal være relateret til en afgørende succesfaktor i markedet.
• Det skal være stor nok til at udgøre en reel forskel.
• Skal være bæredygtig mod miljøforandringer og konkurrenternes handlinger.Selv om det bør erindres, at i det lange løb alle virksomheder og deres fordele kan blive angrebet.
Må de nævnte egenskaber udgør en konkurrencefordel, hvis de resulterer i større? Lønsomhed for virksomheden. Således er begrebet konkurrencefordel nødvendigvis bringer os til begrebet rentabilitet eller værdiskabelse. Derfor, enhver, der kendetegner en virksomhed er en konkurrencemæssig fordel, hvis det giver et ekstra afkast. Derimod. Hvis en virksomhed kan få adgang til en teknologi, før konkurrenterne, hvis en konkurrencefordel Eksempel: Hvis en Dr. dannes i USA og lære kirurgisk teknik, før deres kolleger hjem, vil Dr. have en konkurrencemæssig fordel, indtil andre lære teknikken, få den erfaring, at han eller Surga har en bedre teknik, fortegningsret.
I tilfælde af eksport, hvis et selskab kan producere for eksempel har alkoholfrie vin en fordel at sælge i arabiske lande. Udbyttet er givet til at få adgang til markeder, hvor andre ikke kan, hvis sælger mere.
En konkurrencemæssig fordel kan stamme fra både eksterne og interne aspekter af virksomheden. Med hensyn til den eksterne kilde, kan det konkluderes, at en industri, er at producere et større antal af ændringer i de faktorer, der kendetegner og omfanget af disse ændringer er større, jo større er chancerne for at opnå konkurrencemæssige fordele. På et marked, som næppe ændrer konkurrencefordel vil blive set svarede på et tidspunkt, mens der i et marked under forandring evnen til at forny eller erstatte den konkurrencemæssige fordel er større. Tilbage til ovenstående eksempel: hvis en Dr. er en specialitet, hvor lidt der er gjort fremskridt før eller senere en anden Dr. vil vide den teknik, men dens speciale er aktiv vil få mange muligheder for at forny fordel
Hvis du kan lide denne blog, kan lide på Facebook. Tak